GB FR NL
header image

Latest News

Negative Carbon is a Real Positive for Designers says James Jones

The UK government acknowledges that the construction industry

» More

Forestry Commission

JJI-Joists were used extensively throughout this project as specified by the Architect whilst the detailed design was completed by the Project Engineer. The design remit was to use as much locally sourced material as possible.

The length of the building leant itself to the use of 12 metre JJI-Joists in the floor and roof constructions substantially reducing installation times.

This was one of the most complex JJI design projects that the timber frame manufacturer, who are also a JJI-Joist Distributor, have supplied but thanks to team work between them, the Main Contractor and Architect, it resulted in a very smooth and problem free installation.

The ground floor comprised of 1700 metres of JJI-195D as did the roof purlins whilst the external walls used 2000 metres of the same product. However the first floor joists used 750 metres of JJI-300B.

Client : Forestry Commission
Site : Smithton
Contractor : MM Miller
Architect : HRI
Engineer : Fairhurst & Partners
Timber Frame
Manufacturer
: Roof Truss Company
Download PDF : link (216 KB)

© James Jones & Sons Ltd 2017, Site designed by DB Studio